Reklama

Na tych warsztatach poznaliśmy Moc Polskich Warzyw [ZDJĘCIA]

Portal iWilanów.pl
03/09/2022 12:07

Warzywa nie zawsze są doceniane. Ale ich smak - szczególnie, gdy wspaniale przyrządzone - potrafi zaskoczyć najlepszego smakosza.

...Przekonaliśmy się o tym, biorąc udział w warsztatach kulinarnych Moc Polskich Warzyw w Wilanowie. Odbywały się one w CookStory przy ul. Klimczaka 1. 

Gotowanie wcale nie musi być nudne 

W ostatnim dniu sierpnia wiele osób skorzystało z szansy na stworzenie od podstaw wspaniałych dań z najlepszych polskich warzyw. Na zdjęciach w galerii artykułu widać tylko szczere zaangażowanie, pozytywne nastawienie i wielkie uśmiechy; oczywiście uwiecznione zostały też potrawy przygotowane przez uczestników i uczestniczki! Praca pod okiem wybitnej szefowej kuchni przyniosła efekty. Aż ślinka cieknie...

W pięknie zaaranżowanej sali kulinarnej sporo się działo. Wszyscy obecni nie tylko spróbowali prawdziwych pyszności, ale także otrzymali smakowite warzywne upominki. Oby takich warsztatów było na terenie naszej dzielnicy jeszcze więcej, bo inaczej długo będziemy chodzić spragnieni nowych posiłków ;) 

Nowy przepis do spróbowania 

Przy okazji wrzucamy poniżej znakomity przepis, którego zrealizowanie wcale nie będzie takie trudne, jak mogłoby się wydawać: 

Dip Muhammara z grillowaną papryką, kalafiorem i dodatkami 

  • 500 G orzechów włoskich 
  • 12 pieczonych, czerwonych papryk z usuniętymi gniazdami nasiennymi 
  • 2 duże ciabatty poszarpane 
  • oliwa z oliwek 
  • płatki chilli (szczypta) 
  • sok z 1 cytryny 
  • papryka słodka 
  • 6 łyżek melasy z granatu 
  • 4 łyżki tahini 

Składniki należy zblendować na gładką pastę, doprawić solą, sokiem z cytryny i płatkami chilli. Potem podać z przypieczonym kalafiorem i chlebkami naan. 

CZYTAJ RÓWNIEŻ:

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Wróć do